fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Методи за определяне на заболявания чрез ирисова диагностика

iridology

 

 

Съвременният начин на живот може да допринесе за влошаване на здравето ви, ако не полагате достатъчно грижи за себе си. За щастие има няколко положителни действия, които можете да предприемете, за да подобрите състоянието на организма си. Те включват ранното диагностициране и правилен начин на живот.

Ирисът представлява карта на тялото – всяка една промяна в организма се отразява в негова определена част. Десният ирис показва дясната част на тялото, докато левия отразява лявата. Ирисът се състои от добре структурирани, гъсти, прави линии, започващи от зеницата и стигащи до външния ръб.

Ирисовата диагностика е неинвазивен метод, който предлага широки възможности за оценка на здравословното състояние и жизненост на пациента, и развитието на болестни процеси в тялото му. Според изследвания в световен мащаб, точността на тази диагностика при прогнозирането на редица заболявания е забележителна и продължава да расте. Ирисовата диагностика е позната и под наименованието иридология.

Тя предлага безвреден и бърз скринингов метод, чрез който холистичният специалист открива основните проблеми в организма на пациента. Тази теория е била известна още през 17ти век, но все още се смята за алтернативен подход за разглеждане на заболяванията в организма.

Основата на диагностиката е разглеждането на различни характеристики, като модели и цветове в определени зони на ириса, които могат да предоставят информация за здравословното състояние на човека. Това се прави чрез внимателно разглеждане на ириса и сравняването му със специални ирисови диаграми. С помощта на тези „карти”, специалиста може да определи дали има проблеми с определен орган или система.

Специалистите, занимаващи се с ирисова диагностика, разглеждат дадените системи и органи, както здравите така и тези, които са описани под наименованието „свръхактивни” или „възпалени”. Така те показват на пациентите медицински проблеми, за които самите те не подозират  или такива които се развивият в бъдеще.

МЕТОДОЛОГИЯ

Специалистите по диагностика на ириса използват различни съоръжения, за да проучат ириса на пациента за промени в тъканта, като специфични пигментарни модели. Маркировките и моделите, обикновено се сравняват с ирисови диаграми, които корелират специфични зони на ириса с части на тялото. Типични диаграми разделят ириса на приблизително 80-90 зони.

ИРИСОДИАГНОСТИЧНИ ЗНАЦИ И ТИПОВЕ ИРИСИ:

В ирисовата диагностика има няколко основни характеристики, които се изследват. Това са структура, релеф, цветове, петна, пръстени и други специфични знаци. Вътрешните части на двата ириса кореспондират с гръбначен стълб, нечифтните органи като, полови органи, пикочен мехур и т.н. Мозъкът и някои жлези са разположени в горната част на ириса, храносмилателният тракт централно около зеницата, а долните крайници, бъбреците, простата и яйчниците на дъното на ириса.

  1. Структура

Структурата се определя, като качеството на тъканта на ириса. Когато разглеждате ириса дори с обикновена лупа и фенерче, вие обикновено виждате многобройни възвишения и долини с редица дълбоки дупчици между тях. Тези възвишения и долини съставят структурата на ириса. Те варират от плътно изтъкани като коприна до свободни метални мрежи. При здравите хора, ирисът е съставен от гъсти, добре структурирани прави линии (влакна), излъчвани от пупилите до външния ръб. Плътната структура показва силна наследствена жизненост и добри възстановителни възможности в случай на временно заболяване.

  1. Цветове

Действителните цветове на окото могат да дадат изобилие от информация на наблюдателния ирисов диагностик. Очите са генетично сини, кафяви или смесени, така че всички вариации от това индикират за нарушение. Според основният цвят на очите има разделение на три физиологични типа:

Син тип очи (лимфатичен) – повишен риск от заболявания на горните дихателни пътища, храносмилателен тракт, лимфни тъкани, стави, бъбреци и дисбаланс на надбъбречни жлези.

Кафяв тип очи (хематогенен) – този тип е предразположен към кръвни заболявания и дисбаланс на минерали особено, калций. Трябва да се обръща внимание на кръвоносната система, черния дроб, далака, костната плътност, храносмилателна система и ендокринни жлези.

Смесен тип (жлъчен) – те са с повишен риск за чернодробно-жлъчни проблеми, храносмилателен тракт и алергии.

Различните цветове и тяхното разположение в ириса отразяват способността на организма да се справи с натоварените зони.

  1. Рефлексни зони

Това е секцията, която е точно срещуположна на стресовата зона на ирис картата. Всеки път, когато виждаме маркирани обезцветявания или много рехава тъкан в някоя зона, ние проверяваме неговата противоположност.

  1. Специални знаци

  • Соларни лъчи
  • Лимфна броеница
  • Нервни пръстени
  • Псориатични петна
  • Периферно шалче

 

 

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар