fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Ирисова диагностика

 • Описание
 • Ирисовата диагностика е метод, използван в алтернативната медицина за анализиране на здравния статус чрез изучаване цветовете, белезите и знаците в ирисите на очите. Ирисите на всеки човек разкриват неговата индивидуална телесната конституция, наследствените слабости и нивата на здраве и болести, преминаващи през тялото съобразно начина на живот. Имайки възможността да проследим различните физиологични състояния в ириса на окото, стигаме до заключението, че това, което се разкрива в очите, отразява здравословното състояние на цялото тяло.

  Ирисодиагностични знаци и типове ириси:

  В ирисовата диагностика има няколко основни характеристики, които се изследват. Това са структура, релеф, цветове, петна, пръстени и други специфични знаци. Счита се, че лявото око кореспондира с органите от лявата част на тялото, а дясното око с дясната част от тялото. Вътрешните части на двата ириса кореспондират с гръбначен стълб, нечифтните органи като полови органи, пикочен мехур и т.н. Мозъкът и някои жлези са разположени в горната част на ириса, храносмилателният тракт централно около зеницата, а долните крайници, бъбреците, простата и яйчниците на дъното на ириса.

  Прочети повече

 • Насоки за диагностика
 • Днес поставянето на диагноза в зависимост от промените, настъпили в ириса, е един от най-модерните научни методи в съвременната медицина. Той се основава на реакцията на окото спрямо процесите, които протичат в организма. Чрез ирисовата диагностика могат да се откриват огромна част от болестните нарушения. Начинът, по който са подредени цветовете, целостта на тъканите и релефът са източник на информация за здравословното състояние на пациента.

  Чрез този метод за диагностика бързо и точно се откриват заболявания на храносмилателната система, опорно-двигателен апарат, чернодробни, жлъчни и бъбречни болести, белодробни заболявания, пикочно отделителна система, гениталии и т.н.

  Очите предоставят информация за всичко, което е ставало в организма ни в миналото и което протича в момента, както и за предразположеността и генетичната слабост на отделни органи и системи към различни заболявания. Същността на ирисовата диагностика се свежда до промените на цвета, формата и релефа на определени белези в окото, наречени ирисо-диагностични знаци. Те се проявяват под формата на петънца, точки, засенчване и т.н.

  Прочети повече

 • FAQ
 • Какво е ирис диагностика?

  – Ирис диагностиката е метод, използван в алтернативната медицина за анализиране на здравния статус чрез изучаване цветовете, белезите и знаците в ирисите, зениците и склерите на очите.

  Всички болести ли се откриват по този начин на диагностика?

  – Този метод на диагностика има изключителна диагностична стойност – теоретично около 90%. Понякога част от процесите са маскирани, но при всички случаи има индикации в засегнатата зона, което би могло да привлече вниманието на опитния диагностик. Заболявания на очите, ушите, психиката и зъбите са с ограничена диагностична стойност и не бихме могли да Ви бъдем полезни. Ирис диагностиката не борави със стандартна диагностична терминология, а отчита промените и предразположенията в проектираните зони.

  Прочети повече

 • Цени
 • – Ирисова диагностика + Базов Биорезонансен тест / гр. София: 120 лв (за пенсионери – 100 лв)
  – Ирисова диагностика + Разширен Биорезонансен тест / гр. София: 200 лв (за пенсионери – 160 лв)
  – Контролен и консултативен преглед / гр. София: 60 лв
  – Ирисова диагностика + Базов Биорезонансен тест / гр. Бургас: 100 лв (за пенсионери – 80 лв)
  – Ирисова диагностика + Разширен Биорезонансен тест / гр. Бургас: 140 лв (за пенсионери – 120 лв)
  – Контролен и консултативен преглед / гр. Бургас: 50 лв