fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

БИО-ИДЕНТИЧНА ХОРМОНО-ЗАМЕСТИТЕЛНА ТЕРАПИЯ

 • Описание
 • КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ХОРМОНИТЕ

  Хормоните са химични субстанции, синтезирани и секретирани от жлезите с вътрешна секреция, които регулират всички жизнени процеси в организма. Те се транспортират в кръвообръщението и достигат до прицелните клетки във всеки един орган и всяка една тъкан с една ключова задача – да се свържат с клетъчните рецептори и подадат спицифична за клетката информация. Цялата протичаща в организма информация се регулира от ендокринни звена, разположени в мозъка.

  Хормоните се променят динамично в живота на всеки човек, но с напредването на възрастта естествено хормоналната продукция намалява. Според редица изследвания, хормоналният спад е сред основните причини за стареенето и проблемите с кожата, теглото, здравето на съдовете, ставите, енергията и др. В последните години се наблюдават редица физиологични проблеми в младежка и средна възраст, когато обикновено хормоналната система е стабилна. Това се свързва най-вече с намесата в естественото ни хормонално състояние от външни хормонални източници като храна, химикали и козметика.

  КАКВО ОЗНАЧАВА БИО-ИДЕНТИЧНА ХОРМОНО-ЗАМЕСТИТЕЛНА ТЕРАПИЯ?

  Био-идентичната хормоно-заместителна терапия (наречена още Бионатурална хормонална терапия), има за цел да подобри баланса на естествените хормони, които по различни причини се изчерпват или дисбалансират, и се базира на индивидуалните нужди на организма. Намалените нива на естроген, тестостерон, прогестерон и други се възстановяват по естествен път така, че здравословното състояние се подобрява. Биоидентичните хормонални препарати са изцяло от естествен произход и практически представляват пълно молекулярно съответствие на естествените човешки хормони.

  За разлика от химически произведените хормони, биоидентичните не крият рискове от странични действия и не нарушават естествената хормонална продукция. За основа на по-голяма част от биоидентичните хормони се ползват екстракти от соя, витекс, див ямс, пасифлора.

  ЗАЩО Е НУЖНО ДА СЕ ПОДОБРЯТ НИВАТА НА ХОРМОНИТЕ В ОРГАНИЗМА

  За да може човешкият организъм да функционира в пълния си потенциал, той трябва да произвежда достатъчни нива хормони. С напредване на възрастта, производството на хормони намалява, като това може да се съпровожда от широка гама симптоми, например: горещи вълни, увеличаване на телесната маса, липса на сексуален интерес, стареене, акне, целулит, остаряване на костите и съдовете, и други.

  Биоидентичната хормонална терапия се използва, за да се възстановят нормалните за организма и възрастта хормоналните нива. В резултат, на което да се балансира тяхната функция.

  Биоидентичната хормоно-заместителна терапия е иновативно, високо ефективно средство за възстановяване на физиологичния баланс. Целта на този вид терапия е да се осигури адекватно снабдяване с липсващия хормон във форма, която е възможно най-близка до това, което тялото естествено произвежда.

  Всеки един организъм е уникален, затова най-точният подход е да се осигури персонална хормоно-заместваща терапия. Единствено биоидентичната хормоно-заместителна терапия предлага индивидуално дозирана терапия на база отчетените лабораторни резултати, симптоми и нужди.

 • Приложение
 • БИО-ИДЕНТИЧНАТА ХОРМОНАЛНА ТЕРАПИЯ, МОЖЕ ДА ПОДОБРИ РЕЗУЛТАТИТЕ ПРИ СЛЕДНИТЕ ИНДИКАЦИИ:

  – Регулиране на дисбаланси във всички ендокринни органи (хипофиза, хипоталамус, щитовидна жлеза, надбъбречни жлези, яйчници, тестиси, млечни жлези);
  – Забавяне на процесите на стареене (Анти ейджинг);
  – Регулиране на хормоналните дисбаланси в периода на менопауза (топли вълни, сухота на лигавиците, нервност, безсъние, наддаване на тегло, загуба на костна маса, косопад и други);
  – Ниско либидо, еректилна дисфункция;
  – Уголемяване на простата, аденом;
  – Гинекомастия;
  – Уринанарна инконтиненция;
  – Предменструален синдром (ПМС);
  – Кистозни процеси в млечни жлези, гениталии, фиброзни процеси (полипи), миома;
  – Подкрепяща и превантивна терапия при рак;
  – Хормонално индуциран запек;
  – Акне;
  – Косопад, андрогенна алопеция;
  – Безпокойство, нарушена памет и концентрация;
  – Синдром на надбъбречна умора;
  – Депресия;
  – Цистит;
  – Подуване на корема;
  – Диабет;
  – Нарушения в липидната обмяна, дисбаланс във фракциите на HDL / LDL холестерол;
  – Суха кожа и коса;
  – Хормонално индуцирана умора;
  – Сърдечно-съдова недостатъчност;
  – Безсъние;
  – Загуба на мускулна маса;
  – Мигренозно главоболие;
  – Затлъстяване;
  – Остеопороза;
  – Ускоряване на възстановяване след травми / оперативни процеси;
  – Подобряване на физическата форма на активно спортуващи.

 • Биоидентични хормонални препарати
 • Био-идентичните хормонални препарати се приготвят и дозират индивидуално според нуждите на пациента.

  СПИСЪК НА ОСНОВНИТЕ ХОРМОНАЛНИ ПРЕПАРАТИ, С КОИТО РАБОТИМ В DETOX CENTER:

  – Androstanolon;
  – DHEA;
  -Estradiol;
  – Estriol;
  – Hydrocortisone;
  – Levothyroxine (T4);
  – Liothyronine (T3);
  – Melatonin;
  – Progesterone;
  – Pregnenolon;
  – Testosterone.

  ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФОРМИ И ДОЗИРОВКИ:

  – Липозомален гел;
  – Крем;
  – Капсули;
  – Капсули с бавно освобождаване;
  – Вагинални капсули;
  – Пастили;
  – Супозитории (свещички за вагинално/ректално приложение);
  – Капки;
  – Лосиони;
  – Форми за специални индикации: крем при акне, целулит, бръчки и възрастова промяна на кожата на лице/деколте; лосион при косопад; хормонални очни капки при сухота; хормонален крем за повишаване на вагиналната лубрикация.

  Всеки от хормоните може да се дозира индивидуално. Приложими са комбинации от различни хормони (напр. Biestrogen, Triestrogen, Estradiol+Progesterone, T3+Т4, Estradiol + Progesterone + Testosterone и тн), както и естествени допълващи вещества (CoQ10, Ubiquinol, витамини, минерали, екстракти от билки и др). Всички хормонални препарати съдържат специфични носители предпазващи хормоните от киселинна деструкция и позволяващи оптимална абсорбция през кожата и чревната мукоза.

  Забележка: За поръчка е необходимо изготвянето на индивидуална рецепта.