fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Спрете цигарите с “Non smoking” програмата на “Bikom”

no-smoking

Пушенето е вредно за вашето здраве, но как точно спирането му ще подобри вашият живот? 9 от 10 пушачи спират цигарите в рамките на 2 процедури Биорезонансна терапия проведени в DeTox Center. Отказването от цигарите, става лесно използвайки никотин честотни модели неутрализиращи никотиновия глад. В продължение на месеци хората, излизащи приложили терапията, успешно се отказват от вредния навик и се чувстват страхотно.

НАД 90% УСПЕХ С „NON SMOKING“ ПРОГРАМАТА НА „BIKOM“

– Терапията отнема само 1 час
– Без лекарства, Безболезнено, Неинвазивно
– Ние предлагаме индивидуално адаптиран план

Професионални терапевти ще ви дават напътствия на всеки етап от пътя. Те си дават сметка, че отказът от тютюнопушенето е голяма стъпка и това може да бъде много стресиращо за вас. Ако имате съмнения при извършването на тази стъпка, те ще ви помогнат да го направите лесно, чрез продължителният си опит в помощта за отказване от цигарите.

ИЗПОЛЗВА СЕ НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯТ БИОРЕЗОНАНСЕН АПАРАТ „BICOM“ – СЪС СПЕЦИАЛНИ МЕДНИ ЕЛЕКТРОДИ

Никотинът има електромагнитен заряд върху цялото тяло, който стимулира нуждата да се пуши. Биорезонансната терапия преобръща енергийните модели на никотина, които след това се прекарват през тялото посредством специални електроди. Този процес поражда “ фаза елиминиране”, което означава, че електромагнитният заряд на никотина е силно намален. Това улеснява елиминация му от тялото през следващите 24 часа и непреодолимата нужда от тютюнопушене драстично намалява, като резултат от детоксикацията.

Освен това “фазата на елиминиране” премахва енергийният модел на никотина от организма, изтривайки “паметта за никотин”, което ефективно намалява непреодолимото желание. Това се различава от метода за отказване на цигарите “cold turkey”, при който тялото все още задържа спомена от никотин, което означава, че все още остава физическата и емоционалната жажда за пушене.

10 основни причини, защо трябва да откажите цигарите, чрез „Non Smoking” терапия:

 1. Спирането на цигарите ви позволява да дишате по-лесно. Хората дишат по-лесни и кашлят значително по-малко, когато се откажат от пушенето, защото капацитетът на белите им дробове се подобрява с до 10% в рамките на девет месеца. В ранните си 20 и 30 години, ефекта от пушенето не е толкова забележим за пациентите, докато не започнат да тренират или да тичат и също така важи и теорията, че с годините е нормално да намалее капацитета на дробовете. В по-късните години, пълният капацитет на белите дробове, означава наличие на активен и здравословен живот, без хриптене и задъхване, когато отидат на разходка или изкачват стълби.
 2. Спирането на цигарите ви дава повече енергия. В рамките на 2 до 12 седмици след спирането на тютюнопушенето, циркулацията на кръвта се подобрява. Това прави физическата активност, включително ходенето и тичането, много по-лесна. Пациентите усещат подобрение в имунната си система, като по този начин стават по-резистентни към настинки или грип. Увеличаването на кислорода в организма, може да намали умората и вероятността от главоболие.
 3. Отървете се от цигарите, за да се чувствате по-малко притеснителни. Според повечето пушачи, спирането на никотина може да повиши стреса. Те смятат, че пушенето намалява напрежението, но истината е съвсем различна. В действителност, научните изследвания показват, че нивата на стрес са по-ниски при хората, които са спрели да пушат. Ако смятате, че сте склонни лесно да изпадате в подобни ситуации, трябва да подмените тютюнопушенето с един по-здрав и по-добър начин за справяне със стреса, които да ви даде реални ползи.
 4. Отказването от цигарите, води до по-добър секс. Спирането на никотина, подобрява притока на кръв в организма, което от своя страна подобрява чувствителността. Мъжете, които са се отказали от пушено, получават по-добра ерекция. Жените, от своя страна, могат да подобрят и по-лесно да достигат до оргазъм. Проучване е установило, че непушачите са три пъти по-привлекателни за потенциалните партньори, отколкото пушачите.
 5. Спирането на цигарите подобрява плодовитостта. Според изследвания, жените, които не употребяват цигари, могат по-лесно да забременеят. Отказът от тютюнопушене, подобрява лигавицата на матката, а при мъжете – прави сперматозоидите по-подвижни. Спирането на цигарите, увеличава възможността за зачеване чрез ин-витро и намалява вероятността за спонтанен аборт. Най-важното при липсата на никотин в организма е, че се подобряват шансовете за раждане на здраво бебе.
 6. Спирането на цигарите, подобрява сетивните сектори на обоняние и вкус. Може да усетите, че вкусът и аромата на хранителните продукти е далеч по-приятен и апетитен, след като се възстановят рецепторите ви в устата и носа.
 7. Спрете цигарите за по-млада и красива кожа. Установено е, че след като се спре тютюнопушенето се забавя стареенето и се забавя появата на бръчки. Кожата на непушачите получава повече хранителни вещества и кислород, а спирането на цигарите може да подобри тена и самата й структура.
 8. Бившите пушачи имат по-бели зъби и по-добър дъх. Отказването от тютюна, спира оцветяването на зъбите и пациентите имат по-свеж дъх. Бившите пушачи, също така е по-малко вероятно да получат заболявания на венците и преждевременно да им бъдат отстранени зъбите.
 9. Отказвайки се от пушенето, хората живеят по-дълго. Половината от всички пушачи, употребявали цигари за дълъг период от време, умират преждевременно от заболявания, свързани с тютюнопушенето, включително сърдечно-съдови заболявания, рак на белите дробове или хроничен бронхит. Хората, които се откажат от пушенето към 30-годишна възраст, добавят 10 години към живота си. Когато се откажете от вредният навик на 60 години, добавяте три години към живота си. С други думи, никога не е твърде късно, да се откажете от пушенето. Да бъдете свободни от цигарен дим, означава не само да добавите години към живота си, но и подобрява шансовете за по-щастлива старост, без усложнения след заболявания.
 10. Защитете хората, които обичате, като спрете цигарите. Когато спрете да употребявате цигари, защитавате здравето на приятелите си или семейството ви, които са непушачи. Според множество изследвания, пасивното пушене увеличава риска от рак на белите дробове, сърдечно-съдови заболявания и инсулт. При децата се удвоява риска за развитие на заболявания, като пневмония, ушни инфекции, хрипове и астма. При тях се увеличава до три пъти риска от развитие на рак на белите дробове в напреднала възраст, в сравнение с децата, които живеят с непушачи.

При спирането на цигарите трябва да бъдете готови за основна промяна в начина на живот. След отказването, включете:

 • Изобилие от пресни плодове и зеленчуци в диетата си
 • Избягвайте захарта и кофеина, тъй като и двете могат да повишат киселинността на кръвта и да предизвикат симптоми на абстиненция
 • Дишайте дълбоко и прилагайте техники за медитация
 • Редуцирайте стреса и релаксирайте повече
 • Внимавайте – желанията за тютюн се увеличават при прием на алкохол, приятели или любим човек употребяващ цигари или нощни заведения
 • Уверете се, че всеки ден пиете много вода
 • Трябва да се наспивате много добре
Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар