fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Отслабнете чрез ImuPro теста

weight-loss

Искате да отслабнете чрез ImuPro теста? Тогава Вашите перспективи за дълготраен успех са добри: ImuPro тестът работи различно от традиционните диети и предотвратява нежелания йо-йо ефект в случай на последователно прилагане.

Защо мога да загубя тегло, когато избягвам хранителните продукти, тествани чрез ImuPro?

Сега нещата ще станат малко по-научни, но също така и много интересни. За да разберете принципа на ImuPro теста, трябва да знаете следните основни неща:

ImuPro тества определен брой храни за наличие на забавена реакция на имунната система с отделянето на т.нар. IgG антитела.

Повишените количества IgG антитела към определени хранителни продукти, могат да предизвикат хронични възпаления и да бъдат придружени с разстройство на метаболитните процеси. Изглежда, че при този процес посредникът TNF-alpha играе важна роля. Ако IgG антителата се произвеждат в повишени количества, и TNF-alpha ще се освобождава в по-големи количества. Това вещество се свързва с рецепторите на инсулина и затруднява снабдяването на клетката с енергия. Кръвната захар в кръвта не може да бъде транспортирана или може да бъде транспортирана само в ограничена степен вътре в клетките, където е жизнено необходима.

Това може да активира два механизма:

  1. Захарите се превръщат в мазнини
    • Тъй като захарта остава в кръвта, нивото на кръвната захар значително се повишава. Това обикновено е проблемно за организма, затова тялото намира нови начини да редуцира захарното съдържание в кръвта. Сега черния дроб влиза в играта – той все повече трансформира кръвната захар в мастни киселини, които след това се складират в мастните клетки. Това води до очевидното – мастните депа растат.
    • Като резултат от блокирането на инсулиновите рецептори, в кръвта се отделя все повече и повече инсулин. Повишената концентрация на инсулин възпрепятства обратното превръщане на мастните киселини в кръвна захар. Това означава, че енергията, складирана в мастните депа, не може повече да се използва от тялото.
  2. Потреблението на енергия намалява
    • Както вече видяхме, отделните клетки имат по-малко енергия на тяхно разположение. А колкото по-малко енергия имате, толкова по-малко можете да вършите. Следователно клетъчната активност намалява на основно метаболитно ниво, т.е. количеството калории изхабени в покой намалява.

Тези два механизма обясняват феномена, че много хора с наднормено тегло приемат много малко калории и продължават да не могат да свалят никакви килограми, или дори напротив – качват килограми.

Може ли да се каже, че ImuPro е чудесна диета?

Не, изобщо. Но това е промяна в хранителния режим, насочена към корена на този проблем. Хранителните алергии Тип ІІІ могат да бъдат причина за наднорменото тегло и тяхното предотвратяване води до по-успешно отслабване чрез традиционните методи. ImuPro теста изследва тези индивидуални реакции към хранителните продукти. След това съответните хранителни продукти могат да бъдат избягвани избирателно, и това може да вдигне блокажа на инсулиновите рецептори, описан по-горе. Клетките оъново могат да се снабдяват с енергия, а най-важното е, че енергийните резерви на тялото в мастните клетки отново могат да се метаболизират.

Най-важното нещо е: здравословна и добре обмислена диета

Принципът, че трябва да приемате по-малко калории, отколкото консумирате по принцип, за да отслабнете, важи също и при ImuPro теста. При преминаването към ротационната диета, Вие също така трябва да следите и приема си на калории. Избягвайте продукти, богати на калории, и се хранете редовно, но не повече от необходимото.Подобреното усвояване на съществуващите хранителни запаси ще Ви помогне да го направите. Усещането Ви за глад и епизодите на повишен апетит могат да изчезнат известно време след промяната. Допълнителни упражнения също ще Ви помогнат да отслабнете. Основната метаболитна скорост се повишава и енергийния баланс се повлиява положително. А Вие можете да постигнете резултати дори с малки трикове: Качвайте се по стъпалата, вместо с асансьора, паркирайте колата си на най-далечното място или слизайте от автобуса една спирка по-рано. Трябва да използвате Вашата възвърнала се енергия за някакъв спорт.Това увеличава Вашия успех и Ви осигурява по-позитивно усещане на собственото Ви тяло.

Част от това, също така, е и дисциплината

Ако понякога правите прекъсвания или грешки при промяната на Вашия хранителен режим след ImuPro теста, това естествено ще рискува желания от Вас успех. Представете си, че на хранителните продукти им отнема 3-4 дни за да преминат през червата. По време на този период, хранителните продукти, към които сте дали положителна реакция, оказват напрежение върху имунната система и нарушават метаболитния процес. Приемът на един от тези хранителни продукти може бързо да доведе до покачване на теглото поради задържане на вода. Чак след три до четири дни, когато този хранителен продукт бъде екскретиран от организма, задържаната вода ще бъде елиминирана и Вие ще можете да възвърнете първоначалното си тегло. В този случай естествено, ефекта на отслабване може да се забави. Ако консумирате такива хранителни продукти само два пъти седмично, вероятно ще наблюдавате следното:  „Не ям почти нищо и продължавам да не отслабвам!” Така че е абсолютно съществено да следвате последователно диетичния си план. А предимството на това е, че скоро вече няма да се налага да гладувате.

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар