fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Неоконтрол терапия – ефективното възстановяване след бременност

bremennost

Неоконтрол терапията е все още непозната за българските жени. Тя се прилага обикновено след раждане – за ефективно възстановяване на издръжливостта на тазовата мускулатура след бременността.

Неоконтрол терапията е базирана върху революционна технология, наречена Extracorporeal Magnetic Innervation (ExMI™). Тя произвежда силно пулсиращо и фокусирано магнитно поле, което прониква в таза на дълбочина от 7 до 10 см.

Бременността и самото раждане доста стресират организма на жената. Предизвикателствата са наднормено тегло, повишено налягане в таза, неестествена компресия на коремните органи, хормонален дисбаланс, промяна в позицията на тялото, отпускане на тазовата мускулатура и др. При много жени тези на вид лесно преодолими проблеми може да се окажат само началото на по-големи болки, неразположения и нарушения.

Жените с наднормено тегло или тези, които вдигат тежки предмети, също са изложени на риск от отслабване на тазовата мускулатура. Може да има оплаквания от чувство за напрежение до хронична болка ниско в коремната област. При жените с фамилна анамнеза за слабост на съединителната тъкан рискът е още по-голям (при разширени вени, херния и т.н.).

При неоконтрол терапията множество деполяризиращи импулси са насочени в дълбочина към мускулите на таза, които при процедурата се свиват и отпускат от 1 до 50 пъти в секунда. Участват всички тазови мускули, като на практика те получават мускулни контракции. По време на процедурата пациентката е в седнало положение, не изпитва болка или дискомфорт, а само свиването и отпускането на мускулатурата на таза.

Една лечебна процедура от неоконтрол терапията трае 20 минути и се препоръчва провеждане на такива процедури всеки ден или през ден, като подобрението се усеща след 6-8 процедури. За пълен терапевтичен цикъл са необходими около 20 процедури, провеждани по индивидуална схема.

Възстановяването на тазовата мускулатура след раждане чрез неоконтрол терапия е добре да започне възможно най-рано след раждането на бебчето, но не по-рано от 1 месец. Изключение правят случаи след тежък или усложнен родилен процес, когато който е необходимо по-продължително възстановяване, т.е. терапията може да започне след 2 или 3 месеца.

Като недостатък на неоконтрол терапията можем да посочим, че тя е прекалено скъпа за повечето жени у нас. Но пък е далеч по-ефективна от лекарствените терапии, при които се приемат медикаменти с месеци и има редица странични ефекти, и от Кегеловите упражнения, за които се изисква голямо усърдие, постоянство, и отделяне на време през дълъг период (поне 6 месеца).

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар