fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Методът Ирисова диагностика – всеобхватен поглед върху здравето

Ирисова диагностика

Иридологията, наричана още ирисова диагностика, е метод в алтернативната медицина, който разглежда ириса като източник на информация за здравен анализ. По същество, ирисът записва информация за вашата сила и слабост и състоянието и функционирането на всеки един орган в тялото. Нивата на стрес, напрежението, клетъчната активност, нивата на възпаление и токсичност могат да се установят при анализ на ириса.

Подобно на натуропатично лекарство, иридологията се стреми да намери основната причина за конкретното състояние. Като четец на състоянието на тъканите и органите, иридологът е в състояние да открие основните причини за симптомите и болестите и да предложи съответните препоръки за лечение.

Важно е да се отбележи, че това е преди всичко начин за превенция, тъй като специалистът по ирисова диагностика може да забележи слабост в определена област още преди появата на симптомите. При много сериозни заболявания симптомите са последният индикатор в процеса на заболяването или се проявяват на значително по-късен етап. Тогава вече и лечението е значително по-трудно. Седем неща, които може да разкрие иридологията

Тъй като възможностите на този метод за диагностика са по-скоро с превантивна цел, ето в кои случаи можете да разчитате на ирисова диагностика:

 • Слаби/силни органи, жлези и тъкани;
 • Вашите вродени силни и слаби аспекти на здравето;
 • Етапи на възпаление и хиперактивност;
 • Състояние на червата и потенциалните проблеми в областта на стомашно-чревния тракт;
 • Запушване на лимфната система;
 • Относителна способност на орган, жлеза или тъкан да задържа хранителни вещества;
 • Ефекти от физическа или психическа умора или стрес върху тялото.

Седем неща, които иридологията НЕ може да открие:

Има и състояния, както и признаци, които ирисовата диагностика не може да установи.

 • Бременност;
 • Бъбречни или жлъчни камъни;
 • Идентифициране на болестта по име;
 • Идентифициране на лекарствата, които пациентът е приемал или какви хирургични операции са били извършени;
 • Наличието на кандида или гъбични инфекции;
 • Наличието на тежки метали, полово-предавани болести или всякакви нива на хормони, които циркулират в организма;
 • Придвижване или посочване нивата на кръвното налягане или нивата на кръвната захар.

Произход на иридологията

Младият Игнац фон Пекчели, основният учен зад метода на ирисовата диагностика, първи открива връзката между вида на ириса на окото и състоянието на тялото. Любопитно е, че това се случва заради бухал, който се опитвал да освободи. Докато се опитвал да освободи бухала, кракът на птицата случайно се счупил. В този момент Пекчели се взирал в окото му и забелязал, че моментално се появила една черна ивица. Изследователят се заел да върне здравето на бухала обратно и забелязал, че черната линия се превръщала в крива бяла линия с течение на времето. По-късно в живота, след като станал лекар, той си спомнил за този инцидент, докато лекувал пациент със счупен крак. И, за негова изненада, той забелязал точно същата крива бяла линия в ириса.

В хода на кариерата си, д-р Игнац фон Пекчели създава първата ирисова диаграма, като изследва очите на пациентите си и търси корелации в ирисните белези. През 1826 г. той пише своя труд “Открития в областта на природните науки и медицината: Инструкции за изследване на диагнозата от окото”.

С течение на годините се появяват много други холистични лекари, които пишат за ириса, включително имена като д-р Питър Тейл (“Диагностициране на болестта чрез наблюдение на окото”), д-р Бернар Дженсън (“Науката и практиката на иридологията”) и Дороти Хол („Иридология“).

Ирисова диагностика и холистично хранене

Въпреки че иридологията технически не е средство за диагностициране (само лекар може да диагностицира или лекува определена болест), с нея можем да се справим в специфични области на слабост и да използваме знанията си за храненето, за да възстановим баланса на организма си.

Защо да използвате този метод и с какво може да ви бъде полезен?

 • За здравословен план на хранене, който ще бъде специфичен за нуждите на вашето тяло;
 • За предотвратяване на потенциални заболявания на организма;
 • За да узнаете силните и слабите страни на вашите органи и тъкани;
 • За да разберете дали имате киселинни и киселинна среда в организма.

Ирисовата диагностика става все по-популярен метод за изучаване на особеностите на отделния организъм. Добрата новина е, че вече и в България можете да намерите отлични специалисти по иридология, които ще ви помогнат да разберете повече за своето собствено здраве и за начините, чрез които да го подобрите. Вижте повече за ирисовата диагностика в DeTox Center и модерната апаратура, която дава възможно най-обективни резултати.

Не бива да чакате появата на дадени симптоми, за да се прегледате или да вземете мерки, защото тогава вече може да бъде наистина късно. Тайната към добър живот е именно в редовната профилактика и честите прегледи, които допълват нарастващата сила на алтернативната медицина. Съчетанието между конвенционалната терапия и иновативните и холистични методи за изследване е най-доброто нещо, което можете да направите, за да бъдете по-здрави.

 

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар