fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Матрикс терапия – висш пилотаж в борбата с целулита

girl-without-celulite

Почти няма жени без целулит. По списанията има такива, но там неприятната портокалова кожа е замазана с Photoshop, за да изглежда идеална. Но всъщност не е. Това е причина лекари, учени, козметици, дерматолози и обикновени жени да търсят начини да повлияят на женската природа.

Има доста такива, но много от тях водят до спорен, непостоянен, дори никакъв резултат.

Съществува обаче една нова технология, която е като висш пилотаж в борбата с целулита – матрикс антицелулитна терапия. Ето повече информация за нея.

Матрикс терапията – успешна срещу целулита

Матрикс терапията е комплексен метод за въздействие върху целулитните депа. Антицелулитната методика комбинира няколко метода на терапия, атакуващи причинителите на целулита. Това са метаболитният дисбаланс, токсичното отлагане, нарушенията на дренажните функции на организма.

Какво е матрикс?

Матрикс е цялата система от съединителна тъкан в организма, която свързва клетките във всички органи и системи. Така тя осигурява среда, в която до клетките се доставят вещества и елементи. Ако способността на матрикса да функционира бъде възпрепятствана от нещо, клетките спират да приемат полезни вещества и да отделят отпадни продукти, което води до проблеми. Логично, ако се приложи медикаментозно лечение, поради нарушената функционалност на матрикса то може да не достигне до проблемните клетки.

Съединителната тъкан (матрикс) е 80% от общата клетъчна маса. Той се състои от еластин, колаген и аминогликозиди.

Нарушения в матрикса

Колагенът е основният компонент на съединителната тъкан. Неговото отслабване, деструктуриране и интоксикация водят до поява на неприятния целулит.

Методики на матрикс терапията

Мед матрикс терапията съчетава подходи за регенериране на съединителните тъкани: деполяризиране на клетъчните мембрани с постоянен нискочестотен ток, сукционен масаж, системна информационна терапия. Мед матрикс терапията стимулира метаболизма за изгаряне и отделяне на интоксикираните целулитни депа. Благодарение на тази терапия съединителните тъкани и лимфната система работят в синхрон и пречистват организма от вредни вещества.

Липокавитацията се прави, за да се ускори процесът на локално въздействие върху целулитните депа. При процедурата се образуват мехурчета в мастната тъкан, които се пукат при промени в налягането и тъканната температура. При спукването на мехурчетата се разрушават мастните клетки в третираните зони. Образуваната при този процес течна субстанция се преработва в черния дроб, след което се изхвърля от организма от отделителната и лимфната система. Липокавитацията и мед матрикс терапията трябва да се прилагат заедно.

Апаратният лимфен дренаж механично стимулира лимфната система, за да се отделят по-бързо течностите в организма, вместо да се задържат в различни телесни клетки и органи.
Фитотерапията е лечение с билки под формата на сиропи или хапчета. Цели се повлияване на чревната, чернодробната, бъбречната и лимфната система.

Правилното хранене е изключително важно не само при целулит, а винаги! На жените с целулит, подлагащи се на матрикс антицелулитна терапия, им се изготвя специален индивидуален хранителен режим, който трябва да се спазва за по-бързо изхвърляне на токсините от тялото и възстановяване на калорийния баланс.

Матрикс терапията – къде?

Все повече центрове по естетична дерматология в България предлагат извършване на процедурата. Избирайте внимателно къде да се подложите на нея!

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар