fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Класически масаж в София на достъпни цени

 • Описание
 • Класическият масаж е комбинация от различни масажни техники, които се прилагат върху цялото тяло. В зависимост от предпочитанията на клиента терапевтът може да регулира силата на натиска си. От значение са чувствителността на кожата, прагът на болка и желанията на клиента.

  Нашите специалисти ще обърнат внимание на всяка част от тялото Ви, започвайки от периферното кръвообращение и мускулатурата. Важно е там, където има натрупано напрежение, да бъде потушено посредством релаксиращи техники. И обратното – там, където се усеща скованост и обездвижване – да се стимулира, посредством по-енергични масажни техники.

  Всеки класически масаж започва с отпускане първо на гърба, тъй като чрез него се въздейства на периферната нервна система – продължението на централната, която осъществява връзката между външните и вътрешните стимули и дава възможност на организма да инициира реакция към тях. Тя се разделя на автономна и соматична нервна система, като масажите влияят пряко върху първата. Автономната, от своя страна, се дели на парасимпатикова и симпатикова нервна система.

  Релаксиращите движения стимулират парасимпатиковата нервна система, която отговаря за релаксацията на организма. По този начин се чувстваме отпочинали, спокойни и заредени с много енергия. Ежедневният стрес и забързаният живот непрекъснато активират нашата симпатикова нервна система, която отговаря за подготовката на организма да се справя с опасни и животозастрашаващи ситуации. Тази подготовка блокира периферните функции на организма, които не са свързани с оцеляването му в конкретния момент – храносмилателна система, полова и т.н. Доминацията на симпатиковата нервна система нарушава естествения ритъм на тялото и евентуално то заболява.

  За да бъде организмът в хомеостаза, двете системи трябва да бъдат балансирани. Класическият масаж е чудесен терапевтичен метод за понижаване нивата на стрес, ободряване и зареждане с лечебна и позитивна енергия. Той има двойно действие: Ако сте стресирани и напрегнати, той ще Ви успокои. Ако сте изморени, изтощени и безволеви, ще Ви зареди с много енергия и ще Ви освежи.

  Като цяло класическият масаж подобрява мускулния тонус, състоянието на кожата и подкожните тъкани. Подобрява циркулацията и лимфният дренаж. В Медицински център Детокс в София допълнително ще изпитате ползите от специално приготвените билкови и озонирани масажни масла, които ще подсилят ефекта от класическия масаж и ще го направят незабравимо изживяване.

 • Цени
  • 40 мин.: 40,00 лв.
  • 60 мин.: 60,00 лв.