fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Антицелулитен масаж в София на достъпни цени

 • Описание
 • Целулитът е състояние, при което се наблюдава нарушение на съединителната тъкан, като диагностиката му се свежда най-често до външните му проявления – кожа, наподобяваща портокалова кора. За съжаление, целулитът не е просто козметичен дефект. Той засяга повече от 85% от жените, а днес се среща вече и при децата. Естетически неиздържаният му вид е заплаха за спокойствието на всяка жена, а методите за борбата с него винаги звучат като абстракция или са придружени от краен скептицизъм.

  Причини

  Причините за появата на целулита са много. Можем да ги подредим по степени и да започнем с диетата и заседналия начин на живот, които водят до лошо кръвообращение и нарушена циркулация на лимфата. Това е и причината до тъканите да не достигат достатъчни количества кислород и хранителни вещества, които да поддържат кожата жизнена и еластична. По този начин започват да се образуват сраствания между кожата и мастната тъкан, придружени със задържане на вода.

  Лимфната система е пречиствателната станция на нашия организъм. Ако не я раздвижваме, тя ще изгуби голям процент от способността си да извлича и премахва токсините и отровите от организма. Натрупването им има много последици, една от които е образуването на целулит.

  Други причини за появата на целулита са генетичната предразположеност, носенето на прекалено тесни дрехи, които нарушават нормалното кръвообръщение, натрупването на токсини в тялото от въздуха, водата, храната, употребата на алкохол, цигари и други субстанции.

  Един от методите за премахването на целулита е антицелулитния масаж. Неговата цел е да се разбият мастни образувания, да се стимулира кръвообращението и лимфообращението. Техниките, които се прилагат са интензивни и енергични. Нашите специалисти прилагат стандартен ръчен антицелулитен масаж с натурално масажно олио, което има силно загряващ ефект. То подобрява кръвооросяването на тъканта. По желание на клиента може да се приложи и антицелулитен масаж с вендузи. Процедурата трае 30 минути.

  Изпитайте видимите лечебни ефекти на антицелулитния масаж, като ни намерите в София на адрес ул. Купените 10, кв. Павлово.

  Скоро очаквайте видео материал за начина на провеждане на антицелулитен масаж в Медицински център „Детокс“.

 • Цена
  • 60 мин. : 60,00 лв.