fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Сбогом, целулит – липокавитация от ново поколение

Celulit

Дълги и слаби крака, стегнати седалищни части и да не забравяме плоския корем – все мечти на дамите, които смятат за труднопостижими. Със сигурност придобиването на целулит не е част от бленуваното тяло, но е само въпрос на време да станем негови носители.

Освен понятието целулит се използва и портокалова кожа заради начина, по който започва да изглежда кожата – с удебелена текстура като на цитрусовия плод. Обикновено се забелязва в седнало състояние или при кръстосани крака в леката си форма, а при по-напреднал стадий това кожно състояние се разпознава отдалеч.

Как се сдобиваме с целулит

Рано или късно, всяка жена се изправя пред своята не толкова вълнуваща първа среща с нежелания целулит. Дали в тийнейджърските години или в средата на 30-те, той се появява в областта на седалището, ханша, бедрата и корема.

Всеобщо разпространено е мнението, че мъжете са облагодетелствани и не страдат от целулит колкото жените.

Някои от основните причини за появата на целулит са:

 • Наследствена предразположеност;
 • Нездравословно хранене;
 • Липса на физическа активност;
 • Уседнал начин на живот;
 • Наднормено тегло.

Изброени в тази последователност съвсем случайно, но могат и да се разглеждат като редица от действия, в която всяко е предпоставка за следващото. Не е изключено появата на целулит да е факт в резултат на хормонален дисбаланс при следните органи:

 • Яйчници;
 • Надбъбречни жлези;
 • Щитовидна жлеза.

Ролята на човешката кожа е много по-голяма от колкото можете да си представите и изпълнява редица функции – предпазва човешките тъкани и органи от увреждания и инфекции, участва в регулирането на телесната температура и секретира жлези.

И всичко това може да бъде нарушено от много вътрешни или външни деформации, включително появата на целулит. Ако разгледаме внимателно устройството на кожата и нейния най-дълбок слой – подкожно-мастният, ще открием причините за поява на целулит.

Хиподермата е изградена основно от липоцити и има различна дебелина в някои части на тялото. Най-плътният слой е по корема и седалището, а след тях са гърдите и бедрата. При увеличаване на килограмите и затлъстяване се наблюдава уголемяване на мастните клетки както количествено, така и качествено – поява на целулит.

За съжаление, при дамите работи по-усилено механизмът на натрупване на целулит и трябва да се изпробват различни методи за редуциране на килограмите и повлияване на метаболитните процеси.

Вашата диета против целулит трябва да бъде балансирана и проста, с консумация на плодове и зеленчуци, витамин С и различни видове чай. С тяхна помощ ще подобрите микроциркулацията и ще изхвърлите вода и токсини от организма час по-скоро.

Спортните занимания са вторият по ред, но не по важност фактор за премахване на целулит. С редовни физически занимания ще снабдите интензивно тъканите с кислород, а с включването на кардио и силови упражнения ще изгорите мазнините по-ефективно.

Кавитация – същност и особености на процедурата

Антицелулитните процедури имат своето място в борбата с нежелания целулит. Кавитацията е точно такава процедура, която се състои от контролирани ултразвукови вълни, изпратени към мастните тъкани с цел разрушаването им.

С помощта на кавитацията се постига намаляване на мастните натрупвания без болка и дискомфорт и дори се възприема като единствената алтернатива на липосукцията.

При кавитация няма странични ефекти и единствените болезнени усещания произтичат от позивите за уриниране и дефекация след приключване на процедурата. Това е очакваната и нормална реакция на организма за детоксикиране и извеждане на токсините чрез черния дроб, които някога са били целулит.

Описание на процедурата липокавитация

Липокавитацията е специално разработена методология за третиране на локализирани мастни натрупвания и целулит. Той е иновативен и усъвършенстван метод с отлична ефикасност, който е разгърнал широко поставените чрез кавитацията основи.

Липокавитация се препоръчва за тотално ремоделиране на тялото, отстраняване на мазнини и цялостно редуциране на теглото. В DeTox Center можете да се насладите на индивидуален подход спрямо вашите лични нужди и желания за справяне с целулит.

За да се постигнат желаните цели е желателно да се приложат 8-10 процедури, като по една в седмицата е достатъчно. Самата процедура се осъществява с 4 вида кавитационни глави в зависимост от третираната зона. Това е ключово предимство на апарата VITA FORM, който прави възможно ефективното отстраняване на целулит.

И сигурно вече искате да попитате: кога ще забележа ефект от първия сеанс липокавитация?

Още след първата извършена процедура. За да установите сами разликата ще ви предоставим основни телесни показатели, снети предварително чрез BioScan диагностика.

В процес на лечение и премахване на целулит ще се извърши и обективен контрол, чрез който да се оптимизират резултатите от терапията ви.

Преимущества на липокавитацията в DeTox Center

В DeTox Center ще получите компетентно решение спрямо вашите нужди. Ето и няколко причини да изберете нас:

 • Професионална диагностика за оценка на контраиндикациите и очакваните ефекти от процедурата за отстраняване на целулит;
 • Bio Scan диагностика на повече от 30 показателя по време и преди терапията;
 • Специфичен лимфен и метаболитен дренаж;
 • Фитотерапия, олиго и литотерапия за ускоряване дейността на черния дроб и бъбреците;
 • Съставяне на персонален двигателен и хранителен план.

За допълнителна информация и записване на час не се колебайте да ни потърсите на посочените координати.

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар