fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Колон хидротерапия – подгответе тялото си за есента чрез детоксикация

colon-hidro-therapy

Няма друг сезон като есента! Свързваме го с началото на работната година, с началото на учебната година и с още едно начало – това на студеното време и вървящите с него ръка за ръка простуди и вируси.

Предлагаме Ви още едно начало, на което ще сте благодарни дълго време. А то се нарича – подготовка за есента. Именно сега е времето да направите решителни стъпки към сдобиване със силна имунна система.

В момента със сигурност сте готови да се замислите за различни практики от миналото и настоящето – хранителни добавки, ваксини, храни като чесън, мед и пчелно млечице, повече спорт и оптимистично настроение. Дотук добре!

Уви, малцина от нас обаче се замислят върху факта, че повече от 70% от клетките на имунната система се намират в червата. Освен това там живеят бактерии, убиващи лошите микроби, които атакуват организма ни, провокирайки всевъзможни инфекции. Случва се, и то нерядко (при съвременния начин на живот и замърсената среда), добрите микроорганизми да намалеят дотолкова, че в червата ни да се размножат лоши бактерии. Резултатът е дисбактериоза и спадане на съпротивителните сили на организма. Освен че тялото ни е „разоръжено” пред вирусите, започваме да страдаме от алергични реакции, влошаване на състоянието на кожата и косата, депресия и т.н.

И тъй като здравето идва от стомаха, защо да не пробваме да си го възвърнем отвътре навън? Точно по такъв начин действа колон хидротерапията.

Какво представлява тя колон хидротерапията?

Колон хидротерапията е най-ефикасният прочистващ и детоксикиращ метод, който ще презареди имунната Ви система. Тя изчиства напълно дебелото черво – от ректума до сляпото черво. Как? Под наблюдението на терапевт  на пациента се влива предварително филтрирана, обеззаразена и темперирана вода през малък спекулум. Вливанията протичат на няколко цикъла, като във всеки момент процедурата може да бъде прекъсната по желание на пациента. Хидротерапията на дебелото черво не е съпроводена с никакъв дискомфорт. Не се усеща болка или спазъм. Процедурата е приятна и релаксираща с приблизителна продължителност 40–50 минути.

При какви здравословни състояния помага колон хидротерапията?

Прочистващият метод е доказал полезното си въздействие при разпространени съвременни болежки, като запек, газове, диария, хроничен колит, атонично дебело черво, метеоризъм, дивертикули, паразитни инфекции, чревни микози, хронични кандидози и дисбактериоза. Дългогодишната практика при провеждането на колон хидротерапия сочи, че този метод на детоксикация и пречистване на организма влияе добре при ревматизъм и артрит, алергии и кожни заболявания, проблеми с теглото, целулит, а също така – при слаба имунна система, депресия и бронхиална астма.

Защо Ви предлагаме детоксикация?

  • Защото лятото (както и пролетта, но тя отмина вече) е най-благоприятното време за пречистване на тялото.
  • Защото процедурата влияе благоприятно върху организма – детоксикацията дава почивка, но в същото време изчиства и подхранва отвътре навън. Ще засилите имунната си система.
  • Защото детоксикацията стимулира оздравителните процеси в тялото.
  • Защото така ще изведете от организма си ежедневно натрупваните в продължение на години токсини.
  • Защото така ще повишите жизнения си тонус.
  • Защото ще подобрите функционирането на храносмилателната си система.
  • Защото детоксикацията регулира теглото.

Съществуват различни методи за детоксикация, някои от тях изискват промяна в дневното хранително меню за известен период от време, други залагат на парна баня и сауна. Когато говорим обаче за колон хидротерапията – трябва да подчертаем, че тя оказва по-комплексно въздействие върху организма. Процедурата на пръв поглед наподобява клизмата, но се различава съществено от нея. Практиката сочи, че за оптимално изчистване на цялото дебело черво са необходими между 3 и 5 процедури. При случаи на хронични заболявания, запек и процедури за отслабване максималният ефект се постига след 10 и повече процедури.

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар