fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Как най-ефективно да детоксикираме тялото си след празниците?

Body-Detox

Коледните и новогодишните празници превръщат края на всяка година в трудно изпитание за човешкия организъм. Традиционно трапезите са отрупани обилно с храна, а пиенето на алкохол е неизменна част от обичайните практики. Дори и въздържателите си позволяват консумацията на поне чаша спиртно питие, заради Коледния или Новогодишния тост. Така, още в самото начало на Новата година, когато сме изпълнени с надежди и набелязвме нови върхове за покоряване, се оказваме напълно, физически омаломощени, заради пиршествата през последната седмица. А празничният сезон продължава и след настъпването на новата година. Следват големи празници като Ивановден и Йордановден.
Интоксикацията на тялото води след себе си до редица нежелани ефекти. Сред тях са чувството за липса на сила, лошо настроение, липса на тонус и различни състояния на дискомфорт, свързани със затрудняването на основни функции в тялото. Затова, не се изненадвайте, когато след празниците изпитате именно тях.

Да се интоксикираме в наши дни е много лесно – правим го ежедневно – когато пием алкохолни напитки, когато използваме или пък влизаме в среда, където са използвани различни химикали, когато пушим или пък гостуваме на познат, който пуши в дома си, когато консумираме храна, третирана с антибиотици, пестициди, консерванти, оцветители и т.н. Тези простички моменти от деня ни може да не ни впечатляват особено, но оказват сериозно въздействие върху здравословното ни състоние. Трябва да вземем предвид и обилното хранене по празниците, което води до задържане на вода – ефект, който възпрепятства извеждането на токсините от тялото. Затова специалистите съветват след празнични дни да спрем алкохола, да подбираме храната, която ядем, да пием повече течности и да посветим няколко свободни часа през следващите дни на активни спортни занимания.

А искате ли да започнете новата година със замах? Тогава се освободете възможно най-бързо от натрупаните през празниците токсини в тялото ви! Време е за детоксикация! Тя не само ще изведе токсините, но ще премахне индикации като запек, газове, метеоризъм, диария и т.н. – нежелани ефекти, които сполетяват почти всеки насладил се на празничната трапеза и наздравиците.

Един от най-успешните и ефективни съвременни начини за детоксикация представлява Колон хидротерапията. В какво се състои тя и как повлиява човешкото тяло?

Колон хидротерапията е популярен и световнопризнат метод за прочистване и детоксикация на човешкото тяло. При него се използва най-ефективния метод за детоксикация – прочистване на дебелото черво. Извеждайки натрупаните екскременти, които се разлагат в тялото ни, Колон хидротерапията постига няколко цели: извежда токсините, подобрява работата на храносмилателната и отделителната системи, повлиява благоприятно състоянието на кожата и неутрализира последиците от ежедневния стрес и консумацията на нездравословна храна.

Колон хидротерапията е предпочитан начин за бързо детоксикиране на тялото и поради факта, че не изисква полагането на каквито и да било допълнителни усилия – като спазването на дългосрочна и строга диета, отказване от консумация на алкохол и т.н. Процедурата не е дълга като времетраене, не създава дискомфорт, а в същото време, извеждайки натрупаните екскременти, създава благоприятна среда за подобряване на здравословното ни състояние.

Колон хидротерапията, по своята същност, наподобява клизмата, но различия има много. Процедурата предвижда вливане на филтрирана, обеззаразена и темперирана вода през малък спекулум. Следват няколко цикъла вливания и изчиствания, благодарение на които се прочиства областта от ректума до сляпото черво. Процедурата е чиста и се извършва в легнало положение. Според специалисти, за да се постигне максимален ефект от Колон хидротерапията, трябва да се направят от 3 до 5 процедури.

Не се давайте на интоксикацията. Можете да я преодолеете бързо и ефективно, благодарение на признат метод като Колон хидротерапията. А за нея знаем още, че повлиява положително на още едно следствие от преяждането по празниците. Всъщност, то е първото нещо, което хрумва на човек, когато стане дума за празнични трапези. Досетихте ли се? Да, точно така – качването на килограми. Практиката е доказала, че Колон хидротерапията се бори успешно и с излишните килограми и целулита.

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 1

11 ноември 2016 Отговор

 Пот – Индийските сауни не са създадени само за приключения. Въпреки, че много хора постигат духовни прозрения там, те също помагат и за изчистване на ума и тялото от токсините. Същият ефект се постига и при използване на класическа суха сауна.

Вашият коментар