fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Ирисовата диагностика дава най-обективната информация за физиологичното състояние на организма

Медицински кабинет ХЕРБАМЕДИКА е един от малкото кабинети в които,  ирисовата диагностика, този древен метод на диагностика е изцяло осъвременен – биомикроскоп от най-ново поколение и компютър даващи възможност за максимална диагностична стойност. В кабинет ХЕРБАМЕДИКА , д-р Радослав Тошков съчетава уменията си на ирисдиагностик с лечебната сила на натуралното лечение. Лечението е изключително с природни продукти – билки, билкови таблетки и натурални лечебни субстанции. За доброто име на кабинета говорят успехите в диагностиката и лечението.

Д-Р РАДОСЛАВ ТОШКОВ

“ИРИСОВАТА  ДИАГНОСТИКА  ДАВА  НАЙ – ОБЕКТИВНАТА ИНФОРМАЦИЯ  ЗА  ФИЗИОЛОГИЧНОТО СЪСТОЯНИЕ  НА ОРГАНИЗМА”

Днес поставянето на диагноза в зависимост от промените, настъпили в ириса, е един от най-модерните научни методи в съвременната медицина.Той се основава на реакцията на ириса спрямо процесите,които протичат в организма.Чрез ирисовата диагностика се откриват 95 процента от болестите. При това информативната стойност на заснетия ирис е много висока. Начинът, по който са подредени цветовете, цялостта на тъканите и релефът са източник на информация за физиологичното състояние на пациента. Чрез този метод за диагностика бързо и точно се откриват заболявания на храносмилателната система, мозъчни нарушения, чернодробни, жлъчни и бъбречни болести, всички белодробни заболявания и др.

Очите предоставят информация за всичко, което е ставало в организма ни по-рано и което протича в момента, както и за предразположеността на отделни органи и системи към различни заболявания. Същността на ирисовата диагностика се свежда до проследяване на промените на цвета, формата и релефа на определени белези в окото, които се наричат ирис-диагностични знаци. Те се проявяват под формата на петънца, точки, засенчване и т.н.

Теоретично ирисът е разделен на зони, всяка от които съответства на определени органи и системи в нашия организъм – сърце, бъбреци, черен дроб, нервна система, бели дробове, кръвоносна и лимфна система.  Всички те заемат определено място върху ириса.Всяка промяна на цвета, формата, релефа и тъканта на ириса е сигурен знак, че нещо в организма ни не е наред. Не случайно в древността ирисът е бил сравняван с дървото – мекото и поресто дърво не е дълготрайно, докато плътното и масивно дърво е твърдо и издръжливо.Така е и с ириса – колкото е по-хомогенен,толкова човек е с по-силна и здрава натура.

Ако разгледаме ириса като часовников циферблат, ще открием, че черния дроб например заема доста широка зона. Тя се намира само в ириса на дясното око в часовия пояс между 7.30 и 8.00 часа  и е обект на изключително внимание от страна на лекарите. Друг пример е положението на храносмилателния тракт – заема зоните непосредствено около зениците на двете очи, което според древните лечетели говори каква първостепенна роля има за здравето на целия организъм. Различни пигментации, точки и др. знаци красноречиво показват състоянието на тези органи. Често  незначителни оплаквания като, отпадналост, главоболие, необяснима умора, съобразени със състоянието на ириса, подсказват за проблем на тези органи.

Ирисът е като карта – разгръщате я и започвате да я разчитате. Стига разбира се, да притежавате необходимите знания, апаратура и умения.

Ирисовата диагностика притежава някои съществени предимства което я прави прави предпочитана като диагностичен метод. На първо място трябва да бъде поставен фактът,че по ириса могат да се откриват процеси, които са още в зародиш и още не са дали никакви симптоми. Ранното откриване на заболяванията дава възможност те да бъдат своевременно лекувани и евентуалните усложнения – предотвратени. Не бива да се пренебрегва и времето, което този метод спестява. Пълният  медицински преглед изисква часове търпение пред лекарските кабинети, докато за заснемането на ириса са необходими само няколко секунди. Не на последно място е и фактът, че ирисовата диагностика е абсолютно безвредна (не се използва облъчване и химични субстанции) и безболезнена.

Оказва се, че дори цвета на очите издава склонността  на организма към различни заболявания. Синеоките страдат предимно от болести и поражения на нервната система, синусите и бъбреците, докато хората с кафяви очи боледуват по-често от болести на кръвта, черния дроб и далака.

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар