fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Как се интоксикираме

 • Причини за интоксикация
 • Замърсяването на околната среда, отравянето на храната, въздуха и водата са проблеми, които стават все по-актуални през последните години.

  Индустриализацията, стресът и динамиката в живота се умножават непрекъснато. Наред с това ракът, сърдечните болести, СПИН, чернодробните инфекции, дихателните и нервни заболявания се разпространяват като горски пожар сред населението. Конвенционалната медицина не успява да защити хората от тези пагубни заболявания. Основната причина се крие в нежеланието да се прави пряка връзка между нарастващата заболеваемост и токсичността от всякакъв характер.

  Токсичността на храната, въздуха и водата неизбежно водят до интоксикация на кръвта, тъканите и клетъчните течности, което създава идеална среда за развитие на болести. Високото съдържание на токсини в кръвта и тъканите на човешкото тяло е състояние известно като токсемия.

  Прочети повече

 • Какво е токсемията
 • В здравото тяло кръвта и останалите телесни течности трябва да са леко алкални, а тъканите трябва да са добре снабдени с кослород. Алкалността и кислородът са двата стълба за добро здраве и силна имунна система, недопускащи развитието на бактериални, вирусни и гъбични инфекции. Но когато вътрешната интоксикация достигне критични стойности и надвие способността на тялото да се самопречиства, нивата на алкалност и оксидация падат и се стига до състояние на токсемия. Тя се характеризира с два основни елемента: прекомерна киселинност (ацидоза) и недостиг на кислород (хипоксия). Така вече е създадена среда за развитие на бактерии, вируси и гъбички виреещи в бедна на кислород среда.

  Погрешният подход на конвенционалната медица е вманиачената борба с микроорганизмите в човешкия организъм без да се взима предвид, че за да се развиват тези микроорганизми е необходима болна среда (токсемия). Този подход не обяснява как при еднакви условия някои хора се заразяват и боледуват, а други не. Както заявява именитият американски лекар Чарлз Мейо:

  „Ние се страхуваме от микробите поради невежеството си. Микробите са отвън, а онова, от което трябва да се притесняваме, е вътре: това са отслабналите съпротивителни сили на организма.“

  Двете неща, които позволяват на патогенните микроорганизми да колонизират човешките тъкани са: повишената киселинност и недостатъчната снабденост с кислород. Токсемията осигурява благоприятна среда за микробите и става причина за всяко заболяване.

  Прочети повече