fbpx
02 953 13 87, 02 952 20 74
гр. София, кв. Павлово, ул. Купените №10 | гр. Бургас, ул. Любен Каравелов №61

Блог

за иновативна медицина

Биорезонансна терапия – за какво е подходяща

Biorezonansna-terapiq

Общоизвестна истина е, че човешките същества излъчват свое собствено енергийно поле и свои трептения. Всъщност това важи за всички живи организми, които излъчват вибрации, чрез които клетките и органите им общуват. Този обмен на информация може да се проследи и анализира с помощта на биорезонансна терапия, която напълно сигурно и безболезнено улавя вибрациите и трептенията на човешкия организъм.

Същност на метода биорезонансна терапия

Предназначението на биорезонансна терапия е да открие енергийни дисбаланси в организма, които са причинители на болести и влошено здравословно състояние. В буквален превод от латински, резонанс означава ехо или звучене, а био означава живот, живи същества. От тук и наименованието биорезонансна терапия, както и нейната същност – изучаване на живите организми и техните естествени вибрации.

Полезността на такъв вид терапия се дължи на това, че медицината вече е установила различните модели на трептения за различните системи и органи. Същото важи и за вирусите, бактериите, токсините и гъбичките, които променят резонансните трептения на тялото.

Концепцията за анализ на биорезонансните честоти чрез биорезонансна терапия датира още от XIX век. Постепенно тя еволюира благодарение на приноса на физици и медици от различни държави, като в началото на XXI век вече имаме апаратура за биорезонансна диагностика и лечение.

Важно е да уточним, че методът биорезонансна терапия е неинвазивна и съвременна форма на холистична медицина. Неговото прилагане се състои в използване на собствените електромагнитни трептения на пациента, по които се разпознават и анализират физиологични и патологични колебания, присъщи на различни заболявания.

Обективно погледнато, такъв метод би помогнал изключително много за откриването на причините за дадено заболяване. В днешния забързан и изпълнен с ГМО, пестициди, изкуствени хормони и токсини живот е трудно да запазим своите трептения балансирани. С помощта на биорезонансна терапия се откриват смущаващите вибрации, причинени от вредни вещества, попаднали в организма и причинили нарушена хомеостаза.

Иначе казано, тялото на всеки един от нас има свое електромагнитно поле, като клетките, тъканите и органите трептят със своя честота. Когато тези нормални стойности на трептене бъдат нарушени поради заболяване, стрес, лоша храна или други фактори, това се отразява на цялостната енергийна матрица. Тя се променя при инфекция, облъчване с радиация, токсични метали, бактерии и пестициди, които се натрупват в тялото. Сеансите биорезонансна терапия са предназначени да открият и обърнат дисхармоничните трептения, превръщайки ги в нормални. Как става това?

Как работи метода биорезонансна терапия

Биофизичната биорезонансна терапия работи чрез „схема на инверсия“, която създава огледален образ на дисхармоничните трептения. По този начин при биорезонансна терапия се унищожават неестествените трептения, които причиняват здравословни проблеми и дискомфорт.

Биорезонансна терапия въздейства директно върху физиологичните и енергийните измерения на здравето, като внася необходимите корекции, превръщайки ненормалното в нормално. Работи се в посока усилване на собствените честоти, като се отслабват патологичните.

Всичко това води до по-силна действаща имунна система, която вече ще ви защитава ефективно от патогенните организми. Резултатите са свързани с по-добри самостоятелни оздравителни механизми и възстановяване на хармоничното здравословно състояние.

Началото винаги е чрез биорезонансна диагностика, която дава подробна информация за моментното здравословно състояние на организма, включително за всички органи и системи. Биорезонансната диагностика може да открие и установи наличието на микроорганизми, тежки опасни метали, алергени – храни, химикали, синтетични материали, токсини и още много. Подробна информация за това какво представлява диагностичния етап може да намерите тук.

При извършване на биорезонансна терапия се цели укрепване на оптималните физиологични трептения, които да възстановят естествените сили на организма. Целта на метода биорезонансна терапия е да се намалят или премахнат по възможност ефектите от стресовите фактори, причинили дисбаланс, както и да се подсилят физиологичните сили.

Според вида на заболяването – дали е остро или хронично, се препоръчва различен брой процедури. При остра симптоматика се провеждат около 6-7 терапии в определено време, а при хронични заболявания се правят 6-12 процедури.

Единственото оборудване, което се поставя на пациента, са специални електроди, които нямат загряващо действие, не предизвикват болка или дискомфорт. При този метод не се налага прием на лекарства, ефектът и ускоряването на процесите са относително бързи и няма никакво облъчване.

Видове биорезонансна терапия в DeTox Center

За най-добри резултати в DeTox Center използваме няколко различни методи за биорезонансна терапия. За целта разполагаме с различни терапевтични устройства, като изборът на един от тях се прави въз основа на индивидуални критерии.

Често се прилага и комплексна биорезонансна терапия, която включва и трите метода. Ето кои са те:

  • Bicom – биорезонансен апарат, който включва над 400 предварително зададени терапевтични програми
  • Wega Select – комбинира няколко подхода в терапията, включително дуплекс мемори технологията, както и биологичния трансфер на трептения
  • Med Matrix – съчетава 3 холистични метода на лечение и е единственият ефективен метод за детоксикация и регенерация на съединителните тъкани. Освен почистване на тъканите, тя спомага за генериране на нова енергия
Повече информация за всяка терапия ще намерите в меню Видове на страницата на биорезонансна терапия.
В меню Индикации ще откриете и състоянията, при които може да ви помогне провеждането на биорезонансна терапия.
В меню Заболявания е поместена допълнителна информация за това кои болестни състояния се повлияват най-ефективно от биорезонансна терапия.

За кого е подходяща

Напълно безвредната биорезонансна терапия е подходяща за всички възрасти, за бременни и хора с изявена клинична патология.

Особено активно въздействие оказва проведената биорезонансна терапия при лица с опорно-двигателни нарушения. Приложена върху гръбначния стълб, терапията спомага за тъканна регенерация, регулиране на кръвообръщението в областта, облекчаване на болката и възстановяване на механизмите в засегнатата област.

Share with friends   

Автор:

DetoxCenter е медицински център, профилиран в диагностиката и терапията на широк спектър заболявания чрез най-модерни холистични методи. Практиката е фокусирана върху цялостната детоксикация на организма и неговата превенция.

Comments 0

Вашият коментар